Over ons

Mijn naam is Marieke Oerlemans. In 1995 heb ik het diploma Fysiotherapeut gehaald waarna ik direct ben doorgegaan met de opleiding Bedrijfsfysiotherapie/ Adviseur Arbeid en Gezondheid. Gezien de verandering in sociale wetgeving ben ik in januari 2015 begonnen met de opleiding tot Arbeidsdeskundige.

In de praktijk bleek al snel dat het stellen van een diagnose en het oplossen van de bron van de klachten voor mij de grootste uitdaging is. Vandaar dat het vak Bedrijfsfysiotherapie goed bij mij past. In de loop van de jaren heb ik mijn kennis vergroot in de richting van arbocoördinatie en ergonomie. In april 2005 heb ik de stap genomen om als zelfstandige aan het werk te gaan. In samenwerking met collega's zetten we mooie projecten neer. 

Enerzijds preventief om ziekteverzuim laag te houden en fysieke klachten te voorkomen. Dit gebeurt oa door preventieve groepsgewijze training en door het aanpassen van werkprocessen en werkplekken (ergonomie).

Anderzijds werken we secundair (curatief) om medewerkers te reintegreren in eigen werk. Hiervoor zitten we veelal intern bij het bedrijf waarbij we de mensen training geven in veilig lichaamsgebruik, de werkzaamheden indien nodig aanpassen, de leidinggevende helpen en de medewerker coachen. Een belangrijk onderdeel hierbij is dat we veel overleg hebben met collega's zoals: bedrijfsarts, huisarts, fysiotherapie 1e lijn, behandelaars, etc. 

Dit kan individueel op afspraak gebeuren of intern waarbij we iedere week aanwezig zijn en "spreekuur" draaien.